Wednesday, April 11, 2012

Tulemustest. Maja nr. 27 munapühade võistluse võitis minia, ise sain tagantpoolt teise koha.
Peale kerget einet toimus munateemaline seminar. Käsitleti järgmisi teemasid:
1. Mitu minutit peab muna keetma, et munakollane jääks vedelaks.
2. Mis temperatuuril hüübub munavalge ja munakollane.
3. Kummast otsast tuleb alustada muna söömist.
4. Kuidas kindlaks teha, kas muna on värske või vana.
5. Kuidas valmistavad araablase omletti.
6. Kuidas valmistavad itaallased omletti.
7. Kuidas valmistavad hispaanlased omletti.
8. Kuidas valmistavad jaapanlased omletti.
9. Kui kiirelt saab teha omletti.
jVastused. 1. 3-5 minutit. 2. Vastavalt 62,5-65 ja 65-70 kraadi. 3. Jämedamast otsast. 4. Kui muna vette asetada tõuseb vana muna püsti. 5. Araablased lisavad mett või suhkrut. 6. Itaallased nimetavad omletti frittataks. Omlett tehakse koos köögiviljade või ürtidega ning tasasel tulel (ca 10 min). 7. Hispaanlased nimetavad omletti tortillaks (tortilja), kus oluliseks komponendiks on kartul. 8. Jaapanlastel on omleti valmistamiseks kandiline pann ning omlett volditakse mitmekihiliselt kokku.
9. Maailmarekordiks on märgitud 29 sek. Minia püstitas uue rekordi tulemusega 20 sek.  

                                    jaapani ja tavaline omlett


P:S. Teatavasti on kanalised haudelinnud ja kes hiljem hoolitsevad om tibude eest. Ent on olemas üks erand.  Rihukana on inkubaatorlind, kes oma munad katab mulla, liivaga ning tema tibukesed tulevad sulis mulla alt välja ning on samal päeval valmis lendama. Rihukana elab Uus-Guineal ja nende munad on kohalikele heas hinnas.
tibu



No comments:

Post a Comment